fredag 13 augusti 2010

gräshopporna


I flera år har vi haft gräshoppor i vårt sovrum. De kommer vid den här tiden. Dyker upp i taket, flyttar sig några centimeter från en natt till en annan, men de har inte stört.
I går blev både jag och Anders påhoppade. Som om de samtidigt tappade balansen. Kan det vara så?

5 kommentarer:

  1. Är det ett Tågaborgsfenomen? Varje år, vid den här tiden, har jag en stor gräshoppa i mitt kökstak. På samma ställe. Mycket märkligt. I fjor lät jag den svältdöden dö. I år tyckte jag synd om hoppan och lyfte ut den på pelargonian på balkongen. Attack har jag sluppit som tur är.
    /JennyP

    SvaraRadera
  2. Intressant. Ett lokalt insektsfenomen. De kanske har små bon som de övervintrar i. I dag är alla våra borta. Saknar dem nästan.

    SvaraRadera
  3. Det är en vårtbitare! Vi had een sådan i en grön växt förra sommaren. Men den adopterade Wilma. Sen rymde den i deras trädgård. Vi läste om den i en insektsbok. Helt ofarlig för människosläktet. Dock intressant att studera i närbild. Mycket mer intressant än alla konstiga djur som förekommer på animerade filmer idag. Tycker mormor

    SvaraRadera
  4. Det e ingen vårtbitare vårtbitaren e större å rundare å den ser inte ut som gräshoppan som hade drunknat i vår balkonglåda idag! /Tin

    SvaraRadera
  5. Å nu får jag ta tillbaka vad jag skrev efter att ha googlat. Naturligtvis hade modern rätt i sakfrågan. Jag ber om ursäkt.

    SvaraRadera