skip to main |
skip to sidebar
- 150
g smör
-
2
dl råsocker
-
1/2
dl ljus sirap
-
1/2
dl vispgrädde
-
3
dl havregryn
-
1 1/2
dl vetemjöl
-
1/2
tsk bakpulver
-
1
tsk flingsalt
-
600
g äpplen
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
- Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
- Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
- Fördela smeten över.
- Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde eller vaniljsås.
(receptet på knäckig äpplekaka är från tidningen Buffé)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar